středa 25. února 2015

Rušný den

Pondělí bylo u nás bohaté na události.
Dopoledne starší holky strávily v lesní školce (a vrátily se nadšené, rozjařené a od hlavy až k patě zalepené mokrým pískem). A tak nebyly u toho, když si naše Rozárka k mému velkému překvapení sama sedla. A to prosím správně, ukázkově, bokem z kleče na všech čtyřech, každý fyzioterapeut by zaplesal.


Rozárka byla unešená!

Omluvte nudli u nosu a rozháraný oděv, ale zbrusu nové vývojové kroky nečekají, až bude dítě fotogenicky oděno, a tak objevitele zhusta zastihnou v nedbalkách.

Před obědem se zastavila kamarádka s dětmi, původně jen něco vyzvednout, ale nalákala jsem ji na oběd (a později na svačinu a nakonec odjížděli téměř za tmy). Po počáteční nesmělosti si holky se čtyřletým Kryštůfkem nadšeně hrály. zejména pro akční Bětušku byl velmi vítaný parťák, který jí fyzicky nejen stačil, ale ještě ji v mnoha směrech předčil. Jedinou alespoň trochu zklidňující aktivitou tak byla hra s domácí plastelínou, tentokrát zároveň s nacvičováním písmen.



A k všeobecnému jásotu nám v podvečer přivezli nový mrazák. Nevím, co si řidič se závozníkem mysleli o domácnosti se šesti dětmi ve věkovém rozptylu 9 měsíců-4 roky, dokážu si ale představit, že málokdy je jejich práce doprovázena tolika šťastnými výkřiky "Jůůůů, UŽ DOU!!!!" a "Mamí, mamí, už tu ledničku táhnou po schodech nahoru!" a "Jééé, lednicta, hujá, hujá!"




Následné vybalování bylo rychlé a živelné, igelit z mrazáku doslova serván, polystyrén využit k mečovým soubojům, bublinková fólie k vyluzování nových zvuků a tvorbě strašidla, vše následně nadšeně naházeno přes zábradlí...prostě, chcete-li dětem udělat radost, objednejte jim jednou za čas nový spotřebič :)


Žádné komentáře:

Okomentovat