středa 18. února 2015

Milá (devítiměsíční) Rozárko,

jsi úžasná!

Chci ti to hodně opakovat, protože si to občas potřebuju sama připomenout. Pročítám si dopis, který jsem ti psala ve dvou měsících, a jsem ráda, že jsem ho tehdy napsala. Už bych si snad nevzpomněla, jak zlaté jsi byla dítě, a jak jsem tvrdila, že "Rozárku do každé rodiny". 

Zlatá jsi pořád, ale kolem čtyř měsíců tě začly zlobit zuby - a už nepřestaly. Trápí tě to, špatně spíš, hodně se budíš, nemůžeš pak zabrat, a my se trápíme s tebou. Vůbec jsme si s tebou prožili jedny z nejvypjatějších chvil našeho rodičovství. A jsme ti za to vděční, posunulo nás to dál a v mnoha ohledech nám to přineslo potřebnou pokoru. 

Přes den jsi k pomilování. Krásně baculatá, mazlíček, miluješ chování, tulení, básničky a různá říkadla, směješ se, když s tebou tancuju nebo si hrajeme malé hry. Nejvíc jsi nás překvapila už ve třech měsících, když ses začala otáčet na bříško. Nečekali jsme, že budeš tak fyzicky zdatná! Otáčení na bříško a zpět na záda jsi do té doby dopilovala k dokonalosti, stačí ti líně přehodit jednu nohu na bok a tu jsi na břiše, tu zase na zádech, válíš si sudy, převaluješ se v posteli ze strany na stranu a hraješ si u toho s hračkou. V osmém měsíci jsi přidala i plazení po břiše vpřed a to docela chytře provedené - střídáš levou ruku, pravou nohu, pravou ruku, levou nohu - chytře jsi tu koordinaci zvládla. Na všech čtyřech toho zatím moc nepředvádíš, mám pocit, že je pro tebe těžké uzvednout svou váhu (to musí být tím častým nočním kojením!)

Naprosto miluješ vodu, v koupacím kyblíku jsi šťastná, plácáš se, směješ a vůbec ti nevadí, když se ti voda dostane do uší nebo do očí. Naopak nemáš ráda čekání v kočárku, když tě tam položím, musím hned začít drncat, jinak spustíš křik. A křičet teda umíš, to se ti musí nechat! 

Moc se těším, až spolu překonáme to nespací období a budu si tě moc zase naplno užívat. Stojíš za to, jsi to nejroztomilejší miminko na světě. Těším se, jak budeme v létě chodit plavat a budeš se moc rochnit ve vodě dosyta. A vůbec se těším na všechny následující měsíce a roky s tebou - věřím, že budeš šťastná povaha. Určitě budeš mít - tak jako já s Maruškou - ráda hudbu a zpěv. A slibuju ti, že tě naučím všechny písničky, které umím (a já jich umím opravdu, opravdu hodně). Užijeme si!

Moc tě miluju.

Pusu

máma



Žádné komentáře:

Okomentovat