úterý 10. července 2012

Prázdniny s Vojtou

Moje podezření, že vývojové opoždění naší Marušky spojené s velmi osobitými způsoby, jak dosahovat některých pohybových milníků, nemusí být jen tak, se bohužel potvrdilo. Maruška má zřejmě vrozenou nedostatečnost břišních svalů, vůbec je nemá posílené a proto nemůže lézt po čtyřech, ani kdyby chtěla. Problém zřejmě půjde napravit (i když už je hodně pozdě), ale musíme cvičit. Pětkrát denně. Vojtu. Se řvoucím dítětem, které byste nejraději chránili před všemi dalšími nespravedlnosti a bolestmi světa.

Bohužel to zanedbala naše dětská doktorka, která nás měla na rehabilitaci poslat už dávno. To mě poněkud otrávilo, protože jsem její zálibu v homeopatii v duchu omlouvala tím, že je jinak skvělý odborník a kdyby holky měly nějaký problém, přišla by na to. Teď mi přijde, že mi nepomůže ani při běžných chřipkách, alergiích a průjmech (na to vše předepisuje homeopatika), ani při jiných problémech. Naštěstí mi čerstvý řidičák v kapse dává možnost porozhlédnout se po dobrém lékaři za humny. Zatím se hlavně potřebuju naučit s Maruškou správně cvičit a věřit, že za pár měsíců uvidíme pokroky.

5 komentářů:

  1. Klárko moc mě to mrzí... držte se a držíme palce ať jsou pokroky vidět co nejdříve!!! M+B+R

    OdpovědětVymazat
  2. Ajajajaj, to mě moc mrzí. A milé paní doktorce bych to časem pěkně omlátila o hubu. Ale věřím, že to zvládnete, jakkoliv hrozné a náročné to pro všechny bude. Budu se těšit na zprávy o Maruščiných pokrocích :)
    Veranna

    OdpovědětVymazat
  3. Ja to moc nechapu, psala jsi nedavno, ze cvicit s ni odmitas a ted, ze za to muze detska lekarka...A.

    OdpovědětVymazat
  4. Klárko, mrzí mě, že došlo na cvičení a že všechno není, jak by mělo... Ale věř, že to zvládnete, stejně, jako jste zatím zvládli všechny trapmoty, které se Vám postavily do cesty.

    Oni broučci při cvičení ječí.... Ale na 200% vím, že to není o tom, že je to bolí, ale prostě jen pro to, že jim omezuješ pohyb, nutíš je dělat něco, co oni zrovna nechtějí... Mám vyzkoušené, že cipísek ječí jako postřelený jelen, ale jakmile ho pustím, během půl vteřiny se na nás tlemí od ucha k uchu.

    Dostali jste se tam sice později, ale cvičí třeba i moje sestřenice se 4letým chlapečkem, který má problém se šlachami a chodí pořád po špičkách... A to je teprve pozdě.

    Držím palce, ať cvičení pomůže za co nejkratší dobu.

    OdpovědětVymazat