neděle 4. listopadu 2012

44/52: A znovu Šmelcovna

Vzhledem ke své prozatímní neschopnosti vytřídit prázdninové, zářijové a říjnové fotky (oops) navazuju na projekt 52/365 a pokračuju plynule dál (jinak bych se asi musela zaseknout do konce roku. Uvidíme, zbyde-li nějaký čas na retrospektivní doplnění.

Šmelcovna je příjemné arboretum: můžete si tu koupit něco pěkného na zahradu (pokud nejste tak beznadějný nezahradník jako já, která uznávám jen jediný způsob obhospodařování zahrady: dvacet kilo osiva Alpská louka a děj se vůle Boží). Kromě toho je to nádherná procházka i z botanického hlediska, od jarních tulipánů a rododendronů po podzimní ocúny - hlavně ale, což oceňuju až v poslední době, tu mají černé a hnědé ovce, kozy se zakroucenými rohy a chlupaté králíky a na to všechno se holky chodí moc rády koukat.Zvířátka u nás tradičně berou spíš Marušku, která by je asi chtěla všechny domů, ale i Bětku kozy baví, hlavně když se projevují akčně a někam lezou...že by tip na dárek k Vánocům?


1 komentář:

  1. Taky jsem uznávala jen trávu a ráději zápolila se sekačkou, jenže letos měl syn na jaře dva roky, tak jsme poryli záhon, vysadili mrkev, cuketu, kopr, jahody...to bylo radosti, když pomáhal, zaléval a pak trhal. Na podzim se náš záhonek velikosti 1x1 metr značně rozšířil, Davídek chce totiž pětovat na jaře okurky a rajčata :D
    Kamila

    OdpovědětVymazat