pátek 5. ledna 2018

Vařím pudink

Zítra odjíždíme na týden na hory. Nic není zabaleného, nic není uvařeného, nemáme sehnané lyžáky. Já nemám dokončenou práci, protože včera Františka skočila po hlavě z gauče, čelem přímo na dlažbu. Boule, která se jí udělala, byla tak velká, že jsme se lekli i my, jinak dost otrlí rodiče. Jet na preventivní rentgen k nám na dětské oddělení je ale akce na celé odpoledne. Absolvoval ji můj muž, já zůstala místo práce se zbývajícími dětmi doma. Františka má sice zkontrolovanou lebku, což je prima, ale moje práce jaksi zůstala nedotčená, takže si ji musím vzít s sebou.

Františka taky v noci nespí, protože ji rostou stoličky.

Takže zatímco dny jsou stále náročnější, noci jsou čím dál kratší a vesměs strávené poponášením batolete po pokoji a zpíváním "Šla Nanynka do zelí". Po sérii krátkých zdřímnutí následuje budíček tak časný, že i ptáci jsou ještě zalezlí v hnízdech.

Když po takové noci nedobrovolně vstanete v pět ráno, můžete se domem potácet nazdařbůh, poslepu se prolévat kafem a řvát na děti, aby se vypravovaly do ústavů - což je to, co dělám obvykle. Nebo můžete udělat něco pozitivního, což mi podařilo dnes - Marušce s Bětuškou jsem připravila luxusní svačinu do školy. Splnila jsem tím jejich velkou touhu a když jsem svůj výtvor ještě posypala barevným sypáním, dostalo se mi sdělení, že jsem nejlepší maminka na světě.

No neberte to, když máte pod očima kruhy jako kola od vozu, noční košili politou šťávou z kompotu, vlasy stočené na temeni do vrabčího hnízda a stejně jste nejúžasnější na světě!



Pointa dnešního příspěvku (oduševnělá): Někdy se na nás vnější svět valí závratnou rychlostí a jediné,  co můžeme dělat, je vařit pudink a čekat, až to přejde.

Druhá pointa dnešního příspěvku (prakticky využitelná): Jakékoli dětské jídlo lze o třídu vylepšit tím, že ho posypete barevným sypáním. Potřebujete-li něco vylepšit o dvě třídy, použijte jedlé perličky :)









11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Kdybys napsala "množte se", asi bych si klávesnici polila kafem! :) Moc zdravím! R.

      Vymazat
  2. Ámen! 😂
    Mamka (jen) 3 holčiček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné "jen" tři holčičky neexistují :D Neexistuje ani "jen" jedna holčička (nebo chlapeček)...všechno je to jedna velká radost (a starost zároveň) a k tomu, aby si žena sáhla na dno, kolikrát stačí jen jedno dítě. Každopádně třikrát zdar matkám holčiček, česačkám vlásků, shromažďovatelkám sponek a řešitelkám emočních bouří!

      Vymazat
  3. Dobry den. Narazila jsem na Vas blog uplne nahodou. A precetla jsem ho pozpatku cely. Uprimne zklamana, ze uz je konec.
    Sice uz mam deti odrostlejsi, ale posledni dobou nemuzu spat. Dneska jsem si rikala, ze bych dala cokoliv za sest hodin spanku v kuse. Po preceteni tohoto prispevku uz nerikam radej nic a jsem vdecna za to, co mam. A pro jistotu vecer uvarim pro vsechny puding..i s barevnym sypanim:)
    Drzim pesti...ve vsem! Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuju za milý komentář. Odrostlé děti jsou zase úplně jiná radost (a dokud je k večeři potěší pudink a barevným sypáním, tak jsou to pořád maminčini mazlíčci, i kdyby jim bylo už čtyřicet :D ) Nespavost musí být nepříjemná, já jsem sama zvědavá, jestli se moje tělo někdy ještě naučí spát víc hodin v kuse, když už sedm let spím kouskovaně. Opatrujte se a budu ráda, když se zase někde tady na blogu potkáme!

      Vymazat
    2. No nejvtipnejsi je, ze kdyz byli maliba vstavali fakt brzo, tak jsme se tesili, ze povyrostou a vyspime se. No a ted se nam stane, ze deti spi v klidu do deviti a my jsme s manzelem o pul osme v obyvaku a sledujene Panorama.
      Myslim, ze ve me tec uz mate pravidelnou ctenarku:) Renata

      Vymazat
  4. Přesně. Je to o tom jak to člověk vezme. Teď se mě všichni ptají tak co jak spíte a já odpovídám výborně. Když pak chtějí slyšet podrobnosti zhrozí se. Máme tři kluky:)dva starší (4,6)se téměř každou noc budí nočními můrami. Novorozeňátko spí od osmi do půlnoci a pak od jedné do půl páté, někdy o hoďku dýl. Kluci vstávají v pět už dva roky:)-a jo,můžu se litovat a vymlouvat a řvát na děti,nebo to brát vesele jako příležitost jak být víc spolu,užít si chvilku než musí muž do práce-třeba mu udělat i svačinu nebo uvařit oběd když se pak nestíhá.přečíst si s dětmi k ížku...a to sypání je jasná věc díky za tip!my zas klukum do kaše kreslíme obrázky kakaem,ovocem a oříšky,to jim rozzáří ráno:)jinak taky moc děkuju za tak krásný blog plný povzbuzení!a jsi ronja dcera loupeznika?♡zvu na návštěvu k nám na blog. A krásně se mějte!

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravim.
    Jste užasna. Taky to tak dělám, kdyz nemuzu spat varim do foroty. Cim jsem starsi tim si ty chvile kdy jsem rano brzy vzhuru sama ( nebo s jednim nespacem ) docela uzivam. Vsak to znate jedno dite rano v kuchyni he jako nemit dite zadne :) je to kámoš.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý večer, tak jsem nadvakrát ( včera v noci a dnes ) zfoukla jednim dechem celý Váš blog . Od nejstaršího příspěvku až po ten poslední. Jste úžasná a neobyčejná žena. Umíte psát čtivě a zábavnou formou . A především jste prima máma 😊 Strávila jsem s Vámi a Vašimi příběhy příjemné dva večery, které jsem si po dlouhé době dopřála jen pro sebe . V mnohem Vám rozumím i se v tom vidím, ikdyz mi k tomu chybí dvě děti abych s Vámi držela krok 😉 Jsem maminkou šestileťáka a osmimesicnich dvojcatek . U svých holek vidím podobnost s Vaší Maruskou a Bětuškou. I mě těhotenství probíhalo dost podobně jako to Vaše. Holčičky jsou naprosto rozdílné jak vzhledem tak i povahově. Jedna od narození tak trpělivá a klidná, druhá uplakaná ikdyz teď už velký smíšek s čertikama v očích. Patricka krásný úsměv a Dianka obrovské kukadla.Jedna prospí celou noc , druhá se budi i po pulhodinach . Jedna by snědla mě i s talirem ,druhé stačí k životu jen ucucavat mlícko. Tak moc své holky miluju . Tak to uteklo a díky Vám jsem se vrátila o pár měsíců zpět a vše si připomněla.
    Děkuju. Přeju Vám hodně sily, odpočinku a lásky, kterou jste bezesporu obklopena . Fandím Vám i celé Vaší rodině. A smekám i před Vaším manželem. Ráda si zase něco přečtu ☺ Hanka.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý večer, tak jsem nadvakrát ( včera v noci a dnes ) zfoukla jednim dechem celý Váš blog . Od nejstaršího příspěvku až po ten poslední. Jste úžasná a neobyčejná žena. Umíte psát čtivě a zábavnou formou . A především jste prima máma 😊 Strávila jsem s Vámi a Vašimi příběhy příjemné dva večery, které jsem si po dlouhé době dopřála jen pro sebe . V mnohem Vám rozumím i se v tom vidím, ikdyz mi k tomu chybí dvě děti abych s Vámi držela krok 😉 Jsem maminkou šestileťáka a osmimesicnich dvojcatek . U svých holek vidím podobnost s Vaší Maruskou a Bětuškou. I mě těhotenství probíhalo dost podobně jako to Vaše. Holčičky jsou naprosto rozdílné jak vzhledem tak i povahově. Jedna od narození tak trpělivá a klidná, druhá uplakaná ikdyz teď už velký smíšek s čertikama v očích. Patricka krásný úsměv a Dianka obrovské kukadla.Jedna prospí celou noc , druhá se budi i po pulhodinach . Jedna by snědla mě i s talirem ,druhé stačí k životu jen ucucavat mlícko. Tak moc své holky miluju . Tak to uteklo a díky Vám jsem se vrátila o pár měsíců zpět a vše si připomněla.
    Děkuju. Přeju Vám hodně sily, odpočinku a lásky, kterou jste bezesporu obklopena . Fandím Vám i celé Vaší rodině. A smekám i před Vaším manželem. Ráda si zase něco přečtu ☺ Hanka.

    OdpovědětVymazat