neděle 10. dubna 2016

Atmosférické podmínky...

...byly o víkendu poněkud nepříznivé. Jinými slovy, lilo jako z konve, celý pátek, celou sobotu a kus neděle taky. Ještě že batolatům to nevadí, ta - ve shodě se zakladateli lesních mateřských škol - považují každé počasí za dobré, jsou-li k tomu dobře oblečena.

A někdy i když k tomu dobře oblečena nejsou.

V pátek si Amálka s Rozárkou poskákaly v kalužích obuté v celoročkách. Včera už jsme byly připravenější, vzala jsem je do deště v holinkách a nepromokavých kombinézách. A hlavně s kyblíčky, prosím vás. Kyblíčky jsou základ. Dají se s nimi dělat bábovičky, nosit v nich šišky nebo "ajšaly" (=žížaly) a hlavně se z nich dá lít - a pít! - dešťová voda. Kyblíček je prostě ultimátní blaho.

Prvních dvacet minut holky bavil čůrek vody stékající z okapu.


Pravé grády to ale dostalo až na zpola vypuštěném koupališti. Proč troškovat někde s čůrkem vody, když si můžete hrát s pořádným vodním dělem!



Další, už poněkud hard-core fází pak bylo testování teploty vody. Holkám vyhovovala, nevykazovaly žádné známky chladnutí a touhy jít se zahřát domů. Zde už ale vyměkla i jinak otrlá matka a po chvíli cachtání celý experiment ukončila s ohledem na bezpečnost testovaných subjektů.


2 komentáře:

  1. Nasmála jsem se, opravdu moc :). Jste úžasná a Vaše holky jsou báječné. I já pořád dokola žasnu, jak málo stačí k dětské radosti. A obdivuji a chválím mámy, které dětem dopřejí alespoń pár minut neřízeného radování. Mějte se hezky :).

    OdpovědětVymazat
  2. Milá MAMAblogerko,
    protože děláte svou práci skvěle, rozhodla jsem se Vás nominovat do akce MAMAblog roku 2016.


    Jde o soutěž, ve které hlasující vyberou nejzajímavější MAMAblogerky pro letošní rok. Za svůj hlas mají šanci získat krásné ceny. A vy za svou výhru také. Výhry jsou připravené na 9 MAMAblogerek!

    Pokud s nominací nesouhlasíte, máte plné právo se ze soutěže dobrovolně vyškrtnout - stačí napsat. Věřím, že k tomu však není důvod. Akce Vám však může přinést ještě více fanoušků a popularity, a samozřejmě už zmíněné dárky. Nejlepší blogerky budou pozvány na slavnostní vyhlášení, které se bude konat v červnu.

    Celá akce je nezisková a tak patří hlavní dík partnerům. Podporu si zaslouží - pokud ji chcete taky vyjádřit, ideální jsou hashtagy, sdílení na sociálních sítích, podpora jejich www stránek, nafocení výher na svůj blog apod. Vím, že díky své kreativitě toho MAMAblogerky vymyslí spoustu.


    Hlasování probíhá ode Dne matek do Dne dětí a každý hlasující může jednou denně podpořit svůj oblíbený blog. Vyzvěte (později!) své fanoušky na sociálních sítích hned několikrát! Každý den mohou vyhrát skvělé ceny, a tak se účast vyplatí i jim. Informaci o akci nikde dál ještě nepromujte, prosím. Stránky zatím nejsou kompletně připravené. Příští týden napíšu ještě jednou a zašlu i logo akce, pokud se bude k propagaci akce hodit.

    Co aktuálně žádám na oplátku od vás? Fotografii, kterou použiju k seznamu nominovaných. Podmínkou je její formát – 450x300 (šírkaxvýška). Upozorňuji, že spodní část fotografie pokrývá částečně průhledná lišta s názvem vašeho blogu (budu ráda, když podle názvu svého blogu pojmenujete tuto fotografii). Fotografie by měla vyjadřovat váš blog, může obsahovat logo, vaši fotografii. Záleží na vás, jak se chcete prezentovat a přiblížit hlasujícím! Pokud ji nepošlete, zůstane u vašeho blogu neutrální, organizátorem vybraná, fotografie (bude doplněno spolu s názvem blogu později).


    Mrkněte se tady, jak bude vypadat vaše prezentace (uveřejněny jsou fiktivní blogy): http://www.mamablogroku.cz/kategorie-lifestyle/


    Soutěžíme ve třech kategoriích – Lifestyle (MAMAblogerky s vlastní www stránkou, které se věnují převážně mateřství, dětem, těhotenství), Extra (maminky-youtuberky, maminky-blogerky ze sociálních sítí, z deníčků na eMIMINO /mediální partner/, maminky, které se nevěnují výhradně dětské tématice, přesto jsou s dětmi provázány a téma děti tím pádem okrajově zařazují (například vaří nebo tvoří pro děti, sportují s dětmi). Ze všech nominovaných vybere porota vítěze ve třetí kategorii Eso.

    Prosím, přidejte se k události (označením Zajímá mě to), která je hlavní formou propagace akce MAMAblog roku 2016 na Facebooku - https://www.facebook.com/events/1275297859165593/


    Věřím, že k účasti vás bude motivovat nejen honba za dárky, ale především ocenění vaší dobré práce!



    Akci organizuji já, jedna z vás, blogerka Míša z blogu www.babybistro.cz. Ze soutěže se dobrovolně vyškrtávám. Tímto vás zdravím a těším se na vaše fotografie!


    Míša Červená

    organizátorka soutěže MAMAblog roku 2016
    tel: 722 799 027
    cervena.miska@gmail.com, michaela@babybistro.cz



    PS: Fotografie k nominaci pošlete prosím do úterý 3. května.
    PS: Omlouvám se za tuto formu, ale nikde jsem nenašla váš e-amil... Budu ráda, když potom komentář smažete.

    OdpovědětVymazat