neděle 3. dubna 2016

První týdny s Fanynkou

Fanynka, Fanča. Fanka. Fána, Fanoušek, Falko, Frančeska a když nespí - Francimóra.

Nejvítanější miminko na světě.

Zapadla do naší rodiny stejně hladce, jako přišla na svět. Naučila nás, že mít miminko může být i naprostá pohoda, užíváme si to chování a mazlení bez nutnosti současně či postupně mazlit i druhého vřískala. Maruška ji nadšeně opečovává, Rozárka zasněně hladí, Amálka se jí pokouší půjčovat hračky a i Bětuška, pro kterou jsou miminka obvykle pod její rozlišovací schopnost, jí říká zásadně "Fanynečka" a je ráda, že ji máme.

A koupání F. v kyblíku je prostě společenská událost. Miminko, mýdlo, voda, možnost pocákat pokojíček, no prostě - kdo by odolal?



6 komentářů:

  1. Moc gratuluji k pátemu štěstí, jste úžasní :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyhlížela jsem dlouho další příspěvek a konečně je tu! Paráda. Musí to být pořádný šrumec u vás doma. Ale po dvojité zkušenosti s dvojčaty je teď hádám péče o Fanynku úplná pohodička. Obdivuji. Přeju krásné jaro a velikou radost z vašich 5 princezen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář Zdeňko, vy vždycky potěšíte milým slovem!
      Šrumec tu je téměř pořád, jen se pravidelně střídá s okamžiky, kde je tu učiněný chaos. Naše pojetí rodičovství (5 dětí do 4,5 let) je poněkud intenzivní, ale stojí to za to :)

      Vymazat
  3. pokud bych k dvojčatům chtěla ještě další dítě, tak přesně z důvodu, jak píšete - že by si člověk taky jednou zkusil pomazlit jedno miminko bez výčitek, že nemazlí zároveň i to druhé, bez celé té honičky okolo... Prostě si mateřskou taky trošku užít :) Takže nejdřív až bude holkám tak 5-6 let :-D

    Zdravím, Bára, lvicecisestry.blogspot.cz
    (nevím, jestli si na mě pamatujete, vyměnily jsme si pár mailů o knihách o dvojčatech, to jsem byla ještě těhotná - a teď už je mým holkám 8měsíců, to to letí!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prima, že jste se ozvala Báro, opožděně gratuluju k holčičkám!
      Já jsem si původně taky plánovala jen to třeťátko na vymazlení. Jen se nám to kapánek zvrhlo :)

      Vymazat