sobota 25. února 2012

Milá Bětuško,

dnes je ti přesně 8 měsíců. Jsi – samozřejmě – úžasná! Vlastně čím dál úžasnější, nevím, jak to děláš.

Vyklubal se z tebe smíšek, hned od rána se směješ, máváš ručičkama, se vším si hraješ a dlouho vydržíš sama na bříšku, už mě nepotřebuješ, abych tě každé dvě minuty obracela zpátky na záda.Naopak si teď dlouho vystačíš a i když ještě nelezeš, máš docela velký akční radius. Dokážeš se přesunout asi o metr a půl ve všech směrech prostě jen tím, že sebou meleš a nějak se doplácáš z místa na místo. Bez potíží se na bříšku otáčíš dokola podle toho, odkud jdou zvuky, které tě zrovna zajímají. Když se doplácáš ke krabici s hračkami, dokážeš ji otočit a vybrat si hračku, která tě zrovna zajímá. Jinak si nejraději hraješ s pěnovým puzzle, dokážeš je naprosto dokonale rozberat během několika minut, potom ležíš na holé zemi a spokojeně žvýkáš některé z písmenek, která zůstala v tvém dosahu.


Nedávno se ti taky povedlo vyslovit první slabiku. Nejprve jen nesměle v zápalu hry, ale teď už jednoslabičně, ale o to živěji komentuješ všechno, co se okolo tebe děje. Tvoje paleta sahá od veselého "ba-ba-ba, to mám ale pěkné kousátko" přes nadšené, ale mírně frustrované "a-Ba-ba-ba, to je krásný kolotoč, ale já na něj nedosáhnu" až po spravedlivě rozhořčené "BA-ba-BA-BA-ba-ba-ba, tak kde je jako ta vačeře???"

Pořád jsi zvyklá v noci vstávat po dvou třech hodinách a ráno tě málokdy zastihne v postýlce po páté hodině. Přes den ale spáváš ochotně a už se tak často nezlobíš.

Raduju se, jak živé a veselé děťátko z tebe roste, s rošťáckým úsměvem, ďolíčky ve tváři a čupřinou světlých vlásků jsi jako z knížky o šťastném dětství. Tvůj úsměv je tnakažlivý a i když někdy vstávám hondě nevyspalá, musím ti ho vždycky opětovat a jsem strašně moc ráda, že tě mám.


S tatínkem těm oc milujeme.

Pusu

           máma

Žádné komentáře:

Okomentovat