středa 15. února 2012

1-4/52

Čas nikdy neletí tak rychle, jako když máte malé děti, které se vám mění před očima. Když nevyfotím holky dva týdny, mám někdy pocit, že se najednou koukám na úplně jiné děti.

Budu sem tedy zkoušet dát z každého týdne roku 2012 aspoň jednu fotku. 52 fotek zachycujících růst a důležité vývojové milníky holčiček a taky trochu náš život, protože některé fotky budou mít i jinou tématiku. Snad se mi ten roční fotoblog povede :) Nápad není samozřejmě můj, kradu ho z BabyCafe - Projekt 52/2012. Některé fotky se budou řídit stanovenými tématy, jiné budou živelně reagovat na situace tak, jak je život přinese. Začínám tradičně se zpožděním, takže tady jsou fotky za první čtyři lednové týdny:

1/52: Opožděné Vánoce s mojí sestrou a Aničkou. Na Vánoce nemohly přijet, malá dostala neštovice, nadílka se proto odehrála až v lednu. Protože se nám za celé hektické Vánoce nepodařilo se s M. a holčičkama pořádně vyfotit, vyžebrala jsem na sestře pořízení několika tématických rodinných záběrů u stromečku. Vznikla série děsivých fotografií, na kterých s M. vypadáme jako nadměrně živený Olgoj Chorchoj, který s Kostějem Nesmrtelným  drží pod krkem ubohá neviňátka zírající vytřeštěně do objektivu. Jednu z nejméně děsivých fotek přikládám, s Maruškou na ní symbolicky zahajujeme leden vzhlížejíce ke světlým zítřkům:




2/52 Druhý lednový týden se u nás nesl ve znamení snahy udržet obě holky zdravé, aby se nemusela operace odkládat. Měli jsme zejména obavy z Bětušky, která má tendenci se v teplém oblečení venku potit, logicky pak následně nachladit a nakazit nás všechny. Vzhledem k plánovanému výletu na hory a častým přechodům ze zimy do tepla jsme holkám pro jistotu koupili funkční oblečky ze směsi merino vlny a hedvábí. Možná i díky nim se nám podařilo nevyhnutelnou rýmu chytit až po operaci :)



 3/52 Orlické hory s D+V, v centru Deštného, hromady sněhu a skvělá hospoda přes ulici. Na hřebenech to vypadalo jako v ledovém paláci z Doktora Živago.



4/52 Týden strávený doma v izolaci, balíme věci a chystáme se Motola. Vtipně se trefujeme do předepsaného tématu "Písmena abecedy" (omluvte mírně mázlou Bětušku, ale zachytit naši tryskomyš v klidu je úkol na několik hodin, kterými obvykle nedisponuju).




Žádné komentáře:

Okomentovat