středa 23. července 2014

Jedna noc v životě...

...dvouměsíčního dítěte.

Amálka:

20:00 Piju. Hltám, jako bych týden nejedla. Pak chvíli řvu. Máma mě nosí, tak na chvíli řvát přestanu.
20:30 Máma mě položila. Dělám, že spím.
20:32 Jsem vzhůru. Máma hned nepřiběhne, tak ječím, dokud mě nevezme babička. Dokud mě bude babička nosít, neřvu.
20:45 Dělám, že spím. Babička mě pokládá do postýlky. Chacha.
20:46 Jsem vzhůru. Řvu. Máma mi dá napít. Hltám, jako bych týden nejedla. Předstírám, že jsem usnula do prsa, tak mě pokládá do houpacího lehátka. 
20:55 Jsem vzhůru. Řvu. Máma mě začne houpat a dívá se u toho na film. Pokaždé, když mi vypadne dudlík, začnu řvát. Jinak dudlám dudlík a koukám se s ní. Něco o doktorech.
21:30 Řvu tak dlouho, až mi dá máma zase napít. Hltám, jako bych týden nejedla. Pak si cucám prso a jsem spokojená. Když mi máma prso sebere, začnu řvát.
22:00-22:30 Máma mě houpá v lehátku, podává mi dudlík a nadává. Dvakrát předstírám, že spím, ale jakmile přestane houpat, začnu řvát.
22:30 Máma mi dává zase napít. Hltám, jako bych týden nejedla. Pak si mě máma bere do postele a rukou mi drží u pusy dudlík. Usínám. 
04:30 Mám hlad. Řvu, dokud mě táta nenakrmí.
06:30 Zase mám hlad. Řvu, dokud nedostanu další mlíko. Pak ještě chvíli řvu, než usnu. A může začít další zábavný den!

Rozárka:

20:00 Piju mlíčko. Mňam. Když dopiju, jdu spát.
22:30 Máma mě budí, abych si dala další mlíčko. Nechce se mi vstávat. Trvá na tom. Nakonec otevřu pusu a v polospánku se trochu napiju, pak jdu zase spát.
04:30 Amálka řve. Když už jsem vzhůru, tak si teda taky dám mlíčko.
06:30 Amálka zase řve, budí mě a kopá mě do hlavy. Otevřu oči, koukám se na kolotoč nad postýlkou a nechám se okopávat, dokud máma Amálku nevyndá z postýlky. Pak jdu ještě na tři hodiny spát.


4 komentáře: