neděle 30. března 2014

U doktora

Já: (při vstupu do ordinace šeptem zdravím): "Dobrý den"
Dr: (bez pozdravu): "Tak co vás trápí?"
Já: (šeptám): "Už týden nemůžu mluvit, bolí mě v krku, stupňuje se to, dnes v noci jsem nemohla dýchat, jak jsem měla krk oteklý. Tak jsem se přišla ukázat, jestli už to náhodou není na antibiotika."
Dr: (píše do papírů): Dnes chrapot. "Horečky máte?"
Já: "Ne, jen teploty, tak 37,6".
Dr: (píše do papírů): "36,6, to je v pohodě. Mrknem na to. Krk v pořádku, angína to není, antibiotika ve vašem stavu určitě brát nechcete, to nemyslíte vážně, ne? Navíc je to viróza, na tu se antibiotika nedávají. Vždyť nemáte ani teploty."
Já: "To je dobře, že to není angína, ale já to doma nepoznám, když jsem nemohla dýchat, myslela jsem, že už to třeba na antibiotika bude."
Dr.: "Ale na udušení to není, ne? Tak vidíte. Já vám ty antibiotika opravdu nedám, vždyť jsme těhotná! Kupte si Paralen a berte si Paralen."
Já: "Ale tu už dělám týden."
Dr.: "To nevadí, tak to dělejte dál. Jezte vitaminy C a hodně pijte. Nejdůležitější je hlasový klid a odpočinek na lůžku."
(Ó díky! Do teď jsem každý den běhala půlmaraton a do toho si zpívala operní árie).
Dr.: "Nic jiného vám není?"
Já: "Mám ucpané dutiny, bolí mě hlava."
Dr.: "Na to stačí inhalovat Vincentku. Kašel nemáte?"
Já. "Nemůžu odkašlávat, bolí mě na průduškách."
Dr.: (mávne rukou): "Tak vidíte, ani kašel nemáte". ( K sestře: "Těhotná a chtěla by antibiotika!!!" )


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwfJaiSmP8-JuLMUhJxD3GCrNhDzm6VTIHSLqnAHIGH73xwkAHt1GN_JtI6JyVExWrmNEIDpjrgTIAy1GKGvW79hsZDFkwMLzlAc2oVrIYoXBXCr4N6bq7zWmrBWJLx6oZYBXrhAh1tLgt/s400/doctor_cartoon-13174.jpg

3 komentáře:

  1. To mi přípomíná našeho - pohotovostního lékaře. Po týdnu horeček jsem se tam dovlekla a slyšela jen Paralén a vitamín Cé, na každé moje ale jsem slyšela opět Paralén a vitamín Cé a když už jsem chtěla dát pořádnou váhu svým slovům - že jsem i zvracela, tak mi řekl - no to je taky nápad jíst, když máte horečku. A s tím jsem odešla. MS

    OdpovědětVymazat
  2. To vidím na výměnu doktora :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kristy to byla pohotovost, takže výměna moc není možná - spíš příště hrdinně zdechnout doma, než se tam třepat :)

    OdpovědětVymazat