pondělí 1. dubna 2013

8-11/52

8/52 Kešky
Na konci února se vrátila zima a s ní otázka co podniknout s dětmi. Bobování nás baví jen chvíli a odpoledne bez pořádného vyvenčení jsou dlouhá. Odlovili jsme tedy aspoň při odpoledních výletech několik keší. Holky z toho ještě nemají rozum, pro ně je vycházka jako vycházka, ale pro nás je to aspoň nějaké zpestření a navíc se vypravíme na cíle, kam bych se jinak nepodívali. M. ze začátku trochu brblal, že ho to moc nebaví, ale když obě první keše našel dřív než já, probudila se v něm soutěživost a přišel lovení na chuť. Zde dokumentační snímek odlovu keše u větrného mlýna na Kořenci za stížených terénních podmínek.



9/52 Stoleček
Holky rostou. Nevyužívanou ohrádku v přízemí nahradil o vánocích stromeček a uprázdněný prostor po stromečku jsme postupně zabydleli prvním holčičím stolečkem se dvěma židlemi. Mám v plánu postupné zútulňování tohoto koutku, fotky budou následovat, až bude hotovo - zatím jen holky u stolku, jak si šťastně malují (rozuměj: žvýkají voskovky, hází je na zem, lámou a čmárají s nimi po zdech. Idyla.).



10/52 Synchronizovaně
Ve dvou prostě lépe chutná - a v 5.15 se prostě ideálně vstává.



11/52 Obecní karneval
Jak jsme se jednou rozkarnevalovali, nevíme, kdy přestat. Obecní karneval se vyznačoval velmi narvaným sálem (bohužel) a nafukovacími balonky (bohudík). S těmi se Maruška poté, co většina účastníků už odešla domů, na parketu hodně vyřádila. Bětuška nakonec taky překonala svůj odpor k neznámému prostředí a pomáhala Marušce lovit balonky po čtyřech - aby to byla větší zábava. Vědět to dopředu, přišli jsme rovnou jen na ten konec.




Žádné komentáře:

Okomentovat