úterý 21. srpna 2012

Moderní rodičovský pětiboj

Zjistila jsem, že se ze mě stává mistr v několika velmi neobvyklých disciplínách. Na Olympiádu se s tím asi nedostanu (ta v Londýně, která by mě zajímala, už je stejně pasé), ale rodičovský pětiboj by mohl například sloužit jako dokonalá příprava na péči o batole (součást speciálních hyperalternativních přípravných kurzů pro těhotné a jejich partnery. Jakmile zvládnete tohle, můžete směle nafasovat dítě (nebo dvě)).

Disciplíny rodičovského pětiboje, kategorie A (roční batole).

Kradmý poklad: uložení v náručí uspaného dítěte to postýlky tak, aby se nevzbudilo a nezačalo ječet. Komu se vzbudí, dostává trestné minuty uspávání navíc. Komu svým ječením vzbudí i spící dvojče, je automaticky diskvalifikován.

Časovaný přebal: přebalení brutálně pokakané plíny na čas. Jedna trestná minuta, pokud si dítě stihne sáhnout na špinavý zadek. Tři trestné minuty, když stihne i ochutnat.

 Tajnohlt: cílem je sníst něco (cokoli) z běžné stravy dospělého tak, aby si toho děti nevšimly a nemohly vyžadovat svůj podíl. Rodiče přistiženého při jídle hlásí bystří rozhodčí dvouhlasnými výkřiky "HAM! HAM!"

Oděvní aport: závodí se při vycházce s kočárem. Úkolem soutěžícího je pochytat a pečlivě uskladnit všechny ponožky, capáčky, šátečky a sponečky, které jsou v nepravidelných intervalech bez jakéhokoli upozornění vyhazovány z kočáru obloukem. Přitom nesmí přerušit tlačení kočárku ani ohrozit bezpečnost dětí náhlými změnami směru jízdy.

Krocení chobotnice:  soutěžními pomůckami jsou jedno hyperaktivní batole a nůžky na nehty. Soutěžící musí dítěte ostříhat nehty na rukou a nohou, aniž by odkudkoli začala komukoli téct krev. Na konci každého kola se batoleti přepočítají oči, pokud dojde ke ztrátě jednoho z nich, je rodič vyloučen nejen ze soutěže, ale z celé slušné společnosti, a to trvale. Užití hrubé síly je povoleno pouze pokud u vás momentálně není na návštěvě sociální pracovnice.





2 komentáře:

  1. Fakt dobrý, docela jsem se nasmál... je to hodně výstižné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kláro ty mě fakt bavíš... :-))) jen teď přemýšlím do jaké míry se tu směju škodolibou radostí, že to je všude stejné :-))))))
    pusu všem holkám
    Mufina a spol...

    OdpovědětVymazat