pátek 8. června 2012

18-21/52

 18/52 Požehnání

V neděli měly holky v kostele požehnání - protestantská varianta křtin. Protože si nepřejeme o křtu rozhodovat za naše děti (doufáme, že toto rozhodnutí učiní jednou samy, a chceme jim v tom nechat svobodnou vůli), ale zároveň jsme pro ně chtěli vyprosit Boží požehnání, přinesli jsme holky během bohslužby na kazatelnu, kde byly slavnostně přijaty do sborové rodiny a slíbili jsme, že o ně budeme podle svých nejlepších možností pečovat jak tělesně, tak duchovně. Fotky bohužel nevyšly vůbec, rozmazané duchy alá Adams Family sem dávat nebudu - tak aspoň fotka z rána před požehnáním, vzácná tím, že jsou holky nastrojené a ještě se nestihly ani svléknout, ani ušpinit:




19/52 Víkend u Prahy

Dlouho plánovaný víkend se známými v opravdu krásně opraveném penzionu Škvorecký dvůr. Pokud potřebujete ubytování s dětmi blízko Prahy a nevadí vám prakticky nulové služby (obdržíte klíče od pokojů a penzion je váš, personál se tam nevyskytuje), vřele doporučuju. Zdaleka nejkrásnější dětské "koutky", jaké jsem kde viděla - v podstatě 3 prostorné herny uvnitř statku a skvělé prostředí venku, pro děti zajímavé terénní úpravy včetně velké trampolíny a bazénu, až jsem se pokoušela inspirovat a přemýšlela, jak ten obří venkovní terénní tunel přenést k nám na zahradu, aby si v něm mohly holky hrát a shora po něm sjíždět dolů na odrážedlech...bohužel bychom asi museli přikoupit pár hektarů lesa, aby se tam všechno vešlo. Statek funguje přes týden jako soukromá školka, takže pro děti je zde přizpůsobeno naprosto vše (včetně miniaturních záchodků). Snídaně je sice v ceně, ale moc na ni nespoléhejte - není to žádný zázrak a servíruje se zásadně pozdě, to je ale taky asi jediný kaz na kráse.

Největším plusem ale byla samozřejmě skvělá sestava, mimochodem hned se třemi páry dvojčat. Na snímku se v jedné z heren Bětuška pod tatínkovým dozorem pokouší překousnout lano, které ji dělí od pádu z půl druhého metru na zem, a Berulka ji v tom zdatně napodobuje.





20/52 Anna má narozeniny!

Na oslavě čtvrtých narozenin své jediné sestřenice se holky vyřídily s novými hračkami, i Anička byla myslím spokojená s typicky holčičími dary, které dostala: souprava pracovního nářadí, model lokomotivy, knížka o autech...v této domácnosti prostě růžoví poníci nefrčí a já jsem sama zvědavá, jak to bude u nás. Zatím se zdá, že Bětuška bude taky spíš technik. Na knížkách ji zajímá jen otáčení stránek a v obchodě je největším hitem posouvání dveří od chladicích boxů a sledování kráječe chleba. Jestli z ní bude inženýrka, po mě to rozhodně mít nebude....

Na fotce (špatná, ale ostatní byly ještě horší) Anička krájí dort s asistencí maminky a laskavým dozorem strejdy Radka.



21/52 Řídíme!

Maminka si dělá autoškolu, takže je jedině spravedlivé, že holčičky taky dostaly (půjčené) auto modelu Tatra. Zatím řídí spíš Bětule, protože přeci jen bezpečněji sedí (Maruška s blížícími se prvními narozeninami UŽ začíná pomalů pérovat na kolínkách, jinak se stále plazí dopředu po břiše stylem Meresjev a doprovází to skřeky ilustrujícími maximální fyzické vypětí). Z Bětuščina výrazu tváře mám pocit, že při řízení prožívá podobné pocity jako já: „Mazéc, ono to jedé, jak se to asi zastaví?“


Žádné komentáře:

Okomentovat