pondělí 18. července 2016

Těžký život modelky

Je snad nejroztomilejší batole na světě, Rozárka naše. Od blond kudrlinek, přes plné tváře až k blankytně modrým očím, Marie Fischerová-Kvěchová by zaplesala.

Je ovšem taky velmi silná povaha.

Při rodinném focení tuhle nádherně pózovala a vypadalo to na sérii fotografií Rozárky se zbytkem rodiny někde decentně v pozadí. A vůbec bych se nezlobila. 



Dokud ji to asi po patnácti minutách nepřestalo bavit. Pak s ní už nehnul ani pár volů. Když se fotit nechce, tak se prostě fotit nechce.


A myslí to vážně!!!!



Taky byste chtěly být tak k sežrání, když zuříte?

pátek 8. července 2016

Na skok na táboře

Odrostlí skauti s malými dětmi, indiánská teepee a třídenní program na začátek prázdnin.
Nádhera velká.
Úžasné být zase zpět, sledovat východ slunce nad bílými plátny indiánských stanů, brouzdat se v potoce, celý den dýchat vůni lesa. Pro Marušku s Bětuškou velká premiéra v teepee a testování nových spacáků.

Pro nás s M. návrat o mnoho let zpět a tolik vzpomínek na jiné roky a jiné tábory. A že jich bylo.

Jen trochu zkomplikováno nevyspáním způsobeným čtyřmi čerstvě očkovanými dětmi a pátým nedokojencem. Následující den samozřejmě celodenní krize krát pět (nebo sedm, počítáme-li i rodiče). Chvíli jsme i uvažovali o předčasném návratu, vidina pohodlné postele a dětí zklidněných domácím prostředím začala velmi silně vychylovat ručičku vah v neprospěch romantiky, přátel a budování rodinných vzpomínek. Naštěstí jsme se posilnili sušenkami, ochladili v potoce a rozhodli se vytrvat.

A byli jsme moc rádi.

Následující noc i den už byli o mnoho lepší a závěrečná pokladovka holky nadchla.

Cestovat s dětmi je náročné, ale stojí to za to. Na společných zážitcích, včetně překonávání nepříjemností, se budují vztahy, které - s Boží pomocí - přetrvají i pět pubert.











P.S. A z prázdninového plánu si můžeme odškrtnout: spaní ve stanu, stavění hrází v potoce, sbírání lesních jahod i hledání pokladu. To nám to pěkně začíná!